Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Державна фінансова підтримка сільгосптоваровиробників як один з інструментів розвитку сільських територій

децУряд розширив напрямки бюджетної програми з надання державної фінансової підтримки для сільськогосподарських товаровиробників. Відповідну постанову Кабінет Міністрів прийняв 7 квітня. Спеціально для «Децентралізацї» експерт з фінансів та інструментів регіонального і місцевого розвитку Яніна Казюк пояснила деталі. За її словами, всього в Державному бюджеті на 2021 рік передбачено на підтримку сільськогосподарських товаровиробників 4,5 млрд грн. Головним розпорядником коштів бюджетної програми та відповідальним виконавцем є Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Відомство затверджує розподіл цих коштів. Тепер Уряд розширив перелік напрямків, за якими можна отримати державну фінансову підтримку:

  • державна підтримка страхування сільськогосподарської продукції;
  • відшкодовування втрат від пошкодження посівів сільськогосподарських культур внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;
  • державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників, які використовують меліоровані землі;
  • державна підтримка виробників органічної сільськогосподарської продукції;
  • державна підтримка виробників картоплі;
  • державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь.

Повний перелік напрямків державної підтримки сільгосптоваровиробників – в урядовій Постанові. Ці питання внормовані також Законом України «Про державну підтримку сільського господарства України».

Яніна Казюк звернула увагу громад на встановлену фінансову підтримку сільгосптоваровиробників та закликала використати цю можливість і допомогти суб’єктами господарювання, які працюють на їх території, залучити ці кошти. За її словами, це позитивно вплине на розвиток територій громад.

Джерело: https://decentralization.gov.ua/news/13434?fbclid=IwAR333pXmkahNLbAbDA1ljE2Ykob4JZ2waY24HgWLbW0BVo1pmmGqiUr8iBc

Ви тут:Головна Державна фінансова підтримка сільгосптоваровиробників як один з інструментів розвитку сільських територій