Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Щодо розвитку інституту старост

старостиКомітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує Верховній Раді України прийняти в другому читанні та в цілому Законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост (реєстр. № 4535).
Проектом документу передбачається удосконалення правового регулювання інституту старост, який діє в Україні з 2015 року, для подальшого його розвитку.
Під час обговорення питання, народні депутати-члени Комітету погодилися з пропозиціями до законопроекту, згідно з якими:
- посада старости затверджується відповідною сільською, селищною, міською радою і не виноситься на загальне голосування виборцями;
- водночас його кандидатура подається для затвердження радою виключно за результатами громадського обговорення (громадських слухань, зборів громадян, інших форм консультацій з громадськістю);
- визначено граничну мінімальну чисельність жителів населеного пункту (населених пунктів) для утворення старостинського округу – від 500 жителів;
- посаду старости переведено з 6-ї до 5-ї категорії посадових осіб органів місцевого самоврядування;
- за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради старости можуть входити до складу її виконавчого комітету;
- орган, який прийняв рішення про утворення центру надання послуг, доручає старості право здійснювати адміністративні послуги та/або виконувати окремі завдання адміністратора.
У першому читанні зазначений законопроект був ухвалений парламентом за основу 2 березня 2021 року.
 Докладніше: https://bit.ly/3sN9mRU
Ви тут:Головна Щодо розвитку інституту старост