Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Термін встановлення індивідуальних лічильників газу продовжено до 2023 року

газ28 березня 2021 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо перегляду термінів встановлення споживачам лічильників природного газу» № 1338-ІХ. Документ офіційно оприлюднений у газеті «Голос України» 27 березня цього року і набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
Закон спрямований на виконання вимог Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», зокрема поліпшення організації роботи із запровадження 100% комерційного обліку природного газу (для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, у яких природний газ використовується, зокрема для приготування їжі).
Документом вноситься низка змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», зокрема:
- визначено нову дату кінцевих термінів встановлення індивідуальних лічильників для населення - «1 січня 2023 року»;
- доповнено пункт щодо звітності та контролю за забезпеченням встановлення лічильників газу, який здійснює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг;
- зазначено, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щокварталу оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті відомості про виконання суб’єктами господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, обов’язків, передбачених пунктами 1 і 2 частини першої статті 6.
У прикінцевих положеннях визначено завдання Кабінету Міністрів України, які мають бути виконані у тримісячний строк з дня набрання чинності цим Законом:
- розробити і затвердити порядок компенсації понесених витрат побутовим споживачам, які забезпечили встановлення індивідуальних лічильників газу за власні кошти, у розмірі середньозваженої вартості такого встановлення лічильників суб’єктами господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території;
- привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;
- забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.
Законодавчий акт парламент ухвалив 17 лютого 2021 року.
Раніше передбачалося, що кінцевий термін встановлення таких лічильників – 1 січня 2021 року.
Більше за посиланням: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70349
Ви тут:Головна Термін встановлення індивідуальних лічильників газу продовжено до 2023 року