Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

"ГАРЯЧА П'ЯТНИЦЯ" ДЛЯ МЕШКАНЦІВ ЯРУНСЬКОЇ ГРОМАДИ

3
1
2
4
5
6
7
Сергій Жук, голова Ярунської сільської ради, зібрав збори громадян за місцем проживання у Районному будинку культури. На запрошення взяли участь голова районної ради Дмитро Рудницький, голова райдержадміністрації Володимир Михнюк, експерт регіонального центру розвитку місцевого самоврядування в Житомирській області Сергій Горблюк, депутат обласної ради Олександр Ющенко та головний лікар міськрайТМО Василь Борис.
Прозвітувавши перед громадою про
проведену ним та його командою роботу за період березень 2016 – серпень 2017 року, сільський голова виніс на обговорення питання створення Ярунської об’єднаної територіальної громади. ( Для довідки: дана громада була затверджена перспективним планом створення ОТГ в Новоград-Волинському районі та вже 2 рази не мала підтримки серед суміжних сільських рад).
«Процес створення об’єднаних територіальних громад незворотний. Потрібно рухатись вперед і знову ініціювати об’єднання, навіть якщо і деякі сільські ради не захочуть стати партнерами в даній громаді» - підсумував свій виступ експерт регіонального центру розвитку місцевого самоврядування в Житомирській області Сергій Горблюк,
«На мою думку перш за все потрібно враховувати фінансову спроможність майбутньої громади. Добре порахувати всі доходи та витрати перспективної ОТГ. Далі сідати за круглий стіл переговорів та заключати угоди про співпрацю із партнерами, що наблизить до створення «сильної» громади» - виступив голова районної ради Дмитро Рудницький.
Голова райдержадміністрації Володимир Михнюк підтримав колег та наголосив, що його головна задача, як очільника району, сприяти створенню об’єднаних територіальних громад.
Найбільше гріє душу активність громади, яка дійсно переживає за розвиток своєї батьківщини. Ярунці показали себе дуже активним та взяли участь у зборах, наповнивши зал Будинку культури на 100%.
Ви тут:Головна "ГАРЯЧА П'ЯТНИЦЯ" ДЛЯ МЕШКАНЦІВ ЯРУНСЬКОЇ ГРОМАДИ