Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

РОБОЧА ГРУПА ДОСЛІДИЛА РОБОТУ ЧИЖІВСЬКОЇ МІНІ ГЕС. ЗНАЙОМТЕСЬ З РЕЗУЛЬТАТАМИ.

20202
123456
Вкрай занепокоєні проблемами районної артерії – річки Случ, представники місцевої та районної влади: голова райдержадміністрації Володимир Михнюк, заступник голови районної ради Зінаїда Ляхович,
заступник голови райдержадміністрації Андрій Подік та голова Чижівської ОТГ Аркадій Ратушнюк зустрілись з представниками ТОВ «Гідроенергоінвест» - технічним директором Сергієм Наконечним та начальником відділу техногенно-екологічної безпеки Євгеном Сенча. Під час візиту детально обговорили питання гідрологічної ситуації в басейні р.Случ, а саме роботу МГЕС в селі Чижівка Новоград-Волинського району та накопичення водного ресурсу в річці довгий час, що призводить до пересихання її вниз по течії.
Зі слів  керівників підприємства гідроелектростанція працює у відповідності до Правил експлуатації водогосподарської системи, затверджених Державним агентством водних ресурсів України, відповідно до яких має забезпечувати екологічні витрати 2,39 м.куб/сек. Але розрахунок цих санітарних витрат був зроблений по середньобагаторічному значенню «водності» р.Случ, і в разі погіршення гідрологічного режиму річки Случ та відсутності опадів, може спричинити пониження верхнього бар’єру Чижівського ставу. Що й сталося. Тож ТОВ «Гідроенергоінвест» звернулось до Житомирського обласного управління водних ресурсів з метою тимчасового зменшення екологічних витрат з Чижівського ставу до 1,5 м.куб/сек. Це дозволить стабілізувати ситуацію та уникнути замілення річки нижче за течією від МГЕС.
Розуміючи всю важливість даного питання та задля збереження життєдіяльності Случі, керівництво МГЕС пообіцяло зробити все можливе задля урегулювання ситуації.
Також на фото ви можете ознайомитись з копією висновку Міністерства екології та природних ресурсів України по матеріалам оцінки впливів на навколишнє середовище «Міні ГЕС в селі Чижівка, Новоград-Волинського району, Житомирської області».
Ви тут:Головна РОБОЧА ГРУПА ДОСЛІДИЛА РОБОТУ ЧИЖІВСЬКОЇ МІНІ ГЕС. ЗНАЙОМТЕСЬ З РЕЗУЛЬТАТАМИ.