Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

ПАЦІЄНТІВ ІЗ СІЛЬСЬКОЇ МІСЦЕВОСТІ 100% БУДУТЬ ЛІКУВАТИ В МІСЬКРАЙТМО

1
2
3
4
5
6
7
8
Вчора за ініціативи голів районної ради Дмитра Рудницького та райдержадміністрації Володимира Михнюка відбулась нарада із керівниками медичних установ району. На нараді піднімали питання доступності медицини в селах (на первинному рівні) та в міськрайТМО (вторинний рівень).
Володимир Михнюк спростував слухи про те, що сільських жителів не прийматимуть лікарі в міськрайТМО.
Нагадав головному лікарю Василю Борису про те, що лікарня знаходиться у співвласності районної ради, і що свої зобов’язання стосовно фінансування цього закладу виконуються чітко, в строки. Додав, що за останні 3 роки на капітальні видатки з районного бюджету виділили більше 3 млн.грн. і в попередні роки за рахунок саме районного бюджету працівникам структури виплачували заробітну плату, щоб уникнути заборгованості. Також зауважив, що державна субвенція розподіляється за формулою : 70% - на вторинну ланку медичного обслуговування – це міськрайТМО, а 30% - на первинну.
Головний лікар КЗ ЦПМСД Новоград-Волинського району Валерій Папенчук наголосив для присутніх, що реформування медицини передбачає першочергове звернення людини до сімейного лікаря (первинної лани), де вирішується 90% проблем (скарг). А лише потім, якщо лікар вважає, що йому для визначення точного діагнозу потрібна додаткова консультація, надає направлення до вузького спеціаліста (вторинна ланка). Ключовим фрагментом в цій схемі є сімейний лікар, який веде свого пацієнта протягом всього життя, і саме він найкраще знає яке лікування потрібно призначити, враховуючи особливості здоров’я пацієнта.
Резюмуючи проведену зустріч Дмитро Рудницький наголосив, що ми спільними зусиллями маємо зробити все, аби послугу «Збереження та підвищення здоров’я» надавати в найкоротший термін і з найвищою якістю.
Ви тут:Головна ПАЦІЄНТІВ ІЗ СІЛЬСЬКОЇ МІСЦЕВОСТІ 100% БУДУТЬ ЛІКУВАТИ В МІСЬКРАЙТМО