Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

ДЕПУТАТСЬКИЙ КОРПУС ПЛІДНО ПОПРАЦЮВАВ НА 9 СЕСІЇ РАЙОННОЇ РАДИ

3
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
31 травня в районній раді відбулась чергова дев’ята сесія сьомого скликання під головуванням Дмитра Рудницького. На порядку денному  сесії  було 28 питань.
На пленарному засіданні народні обранці розглянули та прийняли ряд важливих рішень, які, на їх думку, сприятимуть розвитку Новоград-Волинського району.
А саме, питання формування та розподілу районного бюджету. Внесли ряд змін в попереднє рішення районної ради щодо створення опорного навчального закладу в смт.Городниця.
Депутати затвердили ряд програм:
-          програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2017-2020 роки;
-          програму розвитку Центру надання адміністративних послуг Новоград-Волинської районної державної адміністрації на 2017-2019 роки;
-          районну програму охорони та збереження культурної спадщини на 2017-2018роки;
- програму розроблення та оновлення схем планування територій, генеральних планів населених пунктів Новоград-Волинського району на період 2017-2020 років;
- районну програму «Питна вода Новоград-Волинського району на 2017-2020 роки»;
- районну Програму підтримки ініціатив молоді щодо реалізації проектів розвитку територіальних громад району.
Також прийняли ряд важливих рішень щодо передачі майна із комунальної власності району в комунальну власність новостворених територіальних громад: Городницької та Чижівської.
Приємно, коли сільські ради допомагають освітянським закладам району, що знаходяться на їх територіях. Так Киянська сільська рада придбала та передала для своєї школи принтер, ноутбук та проекційний екран.
В ході сесії було прийнято ряд важливих звернень: щодо екологічного стану басейну річки Случ та щодо недопущення рішення НКРЕКП з встановлення щомісячної абонентської плати за підключення до системи газопостачання .
Неприємним, болючим але вкрай важливим було рішення про функціонування терапевтичного відділення №2 Городницької міської лікарні. На часі передача закладів охорони здоров’я до новостворених громад. Згідно законодавства у власність створених громад переходить майно із спільної власності районну, що знаходиться на їх території. А саме друге терапевтичне відділення Городницької міської лікарні знаходиться в Ярунській сільскій раді, що не увійшла до Городницької ОТГ. Ярунське відділення лікарні, на жаль, не має можливості функціонувати як самостійне, тому що не відповідає рівню акредитації. Важливим показником для прийняття даного рішення є недостатність коштів в районному бюджеті на його утримання. І на перспективу така лікарня не може існувати, адже згідно сучасних процесів реформування галузі охорони здоров’я в громадах може функціонувати лише первинна ланка охорони здоров’я. Депутати прийняли рішення закрити Ярунське відділення та перевести його в найраціональніше – АЗПСМ. В планах посилити дану амбулаторію кваліфікованим персоналом, сучасним обладнанням та автомобілем. Після чого місцеві жителі будуть отримувати висококваліфіковану медичну допомогу.
     На сам кінець засідання залишили питання обрання заступника голови районної ради. Не зважаючи на особистий супротив керівників фракції «Батьківщина» та «Народної партії» все ж таки посадовцем обрано - Зінаїду Ляхович. Зінаїда Миколаївна 1968 року народження, член фракції «Народна Партія». До обрання працювала на посаді методиста районного центру творчості, спорту та туризму учнівської молоді.. Від самого початку Зінаїда Миколаївна присвятила своє життя вихованню дітей: спочатку   в Стриївській школі , а далі у відділі освіти РДА.
По завершенню роботи сесії голова районної ради Дмитро Рудницький подякував депутатам за конструктивну та плідну роботу. Не зважаючи на непорозуміння, в результаті консолідованої роботи було прийнято ряд важливих рішень, які сприятимуть розвитку району.
 
Ви тут:Головна ДЕПУТАТСЬКИЙ КОРПУС ПЛІДНО ПОПРАЦЮВАВ НА 9 СЕСІЇ РАЙОННОЇ РАДИ