Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Зупинити не можна продовжити: як іде процес децентралізації в Україні зі слів провідних експертів.

1
2
3
4
5

Житомирський відокремлений підрозділ установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» провів регіональну конференцію: «Децентралізація. Історія успіху ОТГ Житомирщини. Нові завдання» у місті Житомир.
Децентралізація - це слово останнім часом все частіше чути при обговоренні розвитку громад

серед керівництва та населення всієї країни. Якщо значення самого слова стало зрозумілим (передача влади на місця), то існують моменти, які не зовсім зрозумілі навіть для людей, що взяли на себе відповідальність включатись в цей процес, з метою покращення соціально-економічного розвитку громад.
Процес реформування не просто розпочато, він зараз набирає розмаху. Проте є незрозумілі речі в законодавстві, які, вчора, роз’яснити для голів районних рад, голів райдержадміністрацій, міських голів , голів ОТГ та сільських голів приїхали експерт з питань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, консультант Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України – Юрій Ганущак; директор з науки та розвитку Інституту громадського суспільства – Анатолій Ткачук; радник МОЗ з питань фінансування системи охорони здоров’я – Нінель Кадирова; координатор проектів з організації мережі та органів управління ОЗ в ОТГ Інституту громадського суспільства – Маркіян Дацишин. Крім того свою позицію з приводу наявної реформи висловили голова обласної держаної адміністрації Ігор Гундич та заступник голови Житомирської обласної ради Максим Вілівчук.
На конференції обговорили реальні зразки вже створених і можливості утворення нових ОТГ на Житомирщині. На їх прикладах продемонстрували можливості перетворення повноважень та ресурсів у розумне зростання. Обговорили зміни в реформі з законодавчим регулюванням добровільного приєднання територіальних громад. Ризики та перепони під час процесу децентралізації. Запровадження нової моделі медичного обслуговування.
Власним досвідом поділились голови вже створених об’єднаних територіальних громад:
- Григорій Рудюк – який вже з 2016 року вільно господарює в Новоборівській ОТГ, має чим похвалитись і розповісти про помилки;
- Анатолій Леончук – голова Народицької ОТГ та Анатолій Душко - голова Баранівської ОТГ – це очільники, які тільки почали рухатись шляхом реформи.
Під час конференції провідні експерти з питань децентралізації розкрили багато цікавих питань. Провели аналіз проміжних результатів реформи децентралізації.

Ви тут:Головна Зупинити не можна продовжити: як іде процес децентралізації в Україні зі слів провідних експертів.