Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦЯ - ШЛЯХ ДО РОЗВИТКУ ГРОМАД

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Сьогодні на щедрій Токарівській землі зустрілись голови 9 сільських рад (Великогорбашівської, Великомолодьківської, Дідовицької, Жолобненської, Колодянської, Орепівської, Пилиповицької, Токарівської та Ярунської), керівники сільгосппідприємств, що працюють на їх територіях, директори шкіл, депутат Житомирської обласної ради Олександр Ющенко, голова районної ради Дмитро Рудницький, депутати районної ради Юрій Борецький, Франц Весельський, Анатолій Конончук та Віктор Гончарук. Метою зустрічі було обговорення можливості створення Ярунської територіальної громади.

Для гарного прикладу запросили Аркадія Ратушнюка – голову Чіжівської об’єднаної територіальної громади. Сучасний енергійний керівник розповів про можливості, які зараз стали доступними та про перспективи розвитку своєї громади. Аркадій Вікторович висловив думку, що сільські ради не матимуть розвитку поки не об’єднаються, тому просив колег активізуватись та розпочати цей процес.
«Наша головна задача сьогодні створити дієспроможну, фінансово міцну та доступну для населення громаду. Передати їй всі повноваження та фінанси, щоб в перспективі під керівництвом гарного менеджера, громада працювала лише на розвиток» - висловив свою думку голова районної ради Дмитро Рудницький.
Як кажуть - в суперечці народжується істина! Так і підчас зустрічі звучало багато різних думок. Завдяки конструктивному діалогу присутні погодились, що створювати ОТГ необхідно, але от яку саме не дійшли спільної думки.
Тому за результатами зустрічі домовились з головою районної ради про організацію наступної наради за участю всіх сільських рад та керівників підприємств району. Доручили Дмитру Вікторовичу, як представнику районної влади, підготувати та прорахувати надходження і видатки всіх потенційних громад.
Ви тут:Головна ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦЯ - ШЛЯХ ДО РОЗВИТКУ ГРОМАД