Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

ПРО СТВОРЕННЯ ОТГ ГОВОРИЛИ НА ЗАСІДАННІ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Сьогодні під головуванням Дмитра Рудницького - голови районної ради, відбулось засідання Координаційної ради, в якому прийняли участь голова районної державної адміністрації Володимир Михнюк, перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Даниленко та всі сільські голови району. На порядок денний було винесено лише 3 питання, але дуже важливих та актуальних на часі для подальшого успішного розвитку нашого району. Першим та важливим питанням - «Про створення госпітального округу на базі Новоград-Волинського міськрайТМО». Очільники району спільно із сільськими головами обговорили можливість
співфінансування будівництва нового хірургічного корпусу в місті Новоград-Волинський. Його будівництво було розпочато ще в 2013 році та через брак коштів законсервовано. Депутати обласної ради від нашого району ініціювали відновлення його будівництва і вже спільно із керівниками району та міста звернулись за допомогою до обласних очільників. На що отримали позитивну відповідь. В часи медичної реформи, коли на базі Новоград-Волинського міськрайТМО планується утворити госпітальний округ, на будівництво нового хірургічного корпусу пообіцяли виділити кошти з Фонду регіонального розвитку. Але, нажаль, не в повній сумі. По закінченню дебатів учасники домовились переглянути свої бюджети та віднайти можливість для внесення «часточки» в спільну добру справу. Наступним питанням на порядку денному обговорили плани на оздоровлення дітей в 2017році. Ключовим питанням на засіданні стало - «Про створення об’єднаних територіальних громад». Всі розуміють що на сьогодні це одна із головних стратегій розвитку, яка спрямована саме на розквіт села. Голова районної ради Дмитро Рудницький поділився із присутніми досвідом про участь у всеукраїнській конференції «Від утворення об’єднаних територіальних громад – до розумного зростання» в м.Києві. Розповів про реальні приклади ОТГ, що розвиваються, залучають донорські кошти та виграють гранти для розвитку своїх громад. Сільськи голови разом із головою райдержадміністрації Володимиром Михнюком напрацювали новий проект перспективного плану формування ОТГ в районі. Активну участь в обговореннях приймали депутати районної ради Юрій Гнітецький та Віктор Гончарук, які підтримали атмосферу позитвного настрою щодо конструктивного бачення майбутнього сільських рад та району вцілому. Також присутнім був депутат районної ради Борис Барановський. Засідання Координаційної ради при голові районної ради тривало понад 3 години. Були обговорені важливі питання, які цікавлять сільських голів. Адже дані засідання виконавчий апарат районної ради формує відповідно інтересів народних обранців.
Ви тут:Головна ПРО СТВОРЕННЯ ОТГ ГОВОРИЛИ НА ЗАСІДАННІ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ