Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

ДО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЦЕСУ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ДОЛУЧИВСЯ ГЕННАДІЙ ЗУБКО

6
1
2
3
4
5
7
8
9
10
Перебуваючи з робочим візитом у с. Стремигород Коростенького району, де проходило щорічне свято «День льону», голова районної ради Дмитро Рудницький разом із делегацією польських колег – старостою повіту Пясечного Войцехом Олдаковські й заступниками Аркадіушем Стжижевські та Катержиною Папроцькою продовжили обговорення питань децентралізації. Щоправда цього разу до обговорення долучився віце-прем’єр міністр України Геннадій Зубко.
Геннадій Григорович зазначив, що підтримка польських колег, зокрема старост повітів, у ході нинішніх реформ для нас важлива, адже
це дає можливість українцям при формуванні громад уникнути багатьох помилок. А тому й ініціювання, організація і проведення міжнародних форумів таких як провела Новоград-Волинська районна рада із залученням експертів та іноземних партнерів – гарний крок на шляху розвитку.
Поспілкувавшись про хід децентралізації у Польщі староста повіту Пясечного разом зі своїми заступниками долучились до брифінгу, де також не оминули теми децентралізації.
Геннадій Зубко, а також міністр агрополітики та продовольства Тарас Кутовий зазначили, що сьогодні більшість громад уже розуміють, що їм потрібно об’єднуватися. Адже це дасть можливість підняти рівень освіти, медицини, культури і залучити інвестора.
- Нам потрібно надати всі умови для того, щоб діти народжені у громадах захотіли там жити і розвиватися. Лише так ми зможемо зберегти села і малі населені пункти. Інакше повірте, навіть якщо інвестор прийде, то він не зможе працювати, бо не буде з ким. Тому адміністративна реформа повинна відбутися, - зазначили виступаючі.
Із цим погоджуються і польські колеги, які вже десять років працюють в управлінні повіту. Більше того, на завершення візиту вони пообіцяли, що співпраця між повітом Пясечно і Новоград-Волинським районом лише починається. І польська сторона готова допомагати у вирішенні всіх питань, котрі їм під силу.
Ви тут:Головна ДО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЦЕСУ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ДОЛУЧИВСЯ ГЕННАДІЙ ЗУБКО