Останні новини

«Неважливо скільки у тебе ресурсів, важливо те, як ти їх умієш використовувати»

424961043 805037664996039 2623189703006022795 n

Для України війна стала випробуванням на міцність та терпіння. Війна, яку російський агресор приніс на нашу землю, завдала болю і страждання, але водночас зробила нас ще сильнішими у єдиній боротьбі за мир та свободу.

За ці роки ми бачили надзвичайні вчинки героїзму та самопожертви наших воїнів, які стоять на передовій, захищаючи рідну землю від агресії. Їхня відвага, самовідданість та рішучість стали невичерпним джерелом натхнення для всього українського народу.

Саме тому наша воля та рішучість не мають меж. Особисто для мене вислів: «Неважливо скільки у тебе ресурсів, важливо те, як ти їх умієш використовувати» став не просто мотивацією, а покликанням до дії. Я почав шукати альтернативні шляхи підтримки наших воїнів, зосереджуючись на співпраці й залученні міжнародних партнерів, благодійних організацій, підприємців, територіальних громад, волонтерів, депутатів районної ради та громадських організацій.

І наша спільнота відгукнулася на виклик, і разом ми почали допомагати й нині допомагаємо нашим захисникам. Завдяки всім небайдужим, згуртованості та плідній праці за час повномасштабного вторгнення нам вдалося забезпечити військових, починаючи від комплектів Starlink, пікапів, техніки, автомобілів і закінчуючи чоботами, протиударними павербанками з сонячною батареєю, портативними газовими системами для обігріву, генераторами, буржуйками, харчовими продуктами й товарами першої необхідності, власноруч виготовленим мобільним банним комплексом, розвідувальними дронами, спальниками, рефрижератором для перевезення продуктів, плащами-пончо, евакуаційними машинами з медичним забезпеченням, турнікетами та іншими важливими речами для порятунку життів наших воїнів.

Зовсім нещодавно, на суму 4 500 000 гривень, нам вдалось сприяти у вагомій допомозі нашим військовим. 24 січня Литва розпочала найбільшу кампанію підтримки України – RADAROM, на якій вже зібрала більше ніж три мільйони євро. Кошти пішли на закупівлю «безпечних наборів для воїнів». В набір входять монокуляри нічного бачення, лазерні приціли та антидронові пристрої призначені для порушення керування FPV дронами (наближаючись близько 150 метрів до пристрою дрон стає важко керованим, а через 50 метрів повністю виходить з-під контролю). І перші 15 «безпечних наборів для воїнів» ми вже передали для 31 окремої механізованої бригади та 140 окремого батальйону.

Цікавою ініціативою стала співпраця з литовськими партнерами. Тубуси, які розмалювали українськими орнаментами наші дітки, ми відправили до Литви. Там уже заплановане проведення благодійних ярмарків, на яких зібрані кошти підуть на потреби Збройних сил України.

Хочу вкотре подякувати литовським партнерам та литовському народу за надзвичайно цінну допомогу та співпрацю. І що в один з найтяжчих часів історії України вони стоять пліч-о-пліч з нами, як кажуть «друг пізнається у біді»

Таким чином, навіть у найскладніших умовах, коли ми обмежені в коштах, наші можливості – безмежні. Важливо мати віру та визначеність у своїх діях. Наші воїни заслуговують на підтримку, і ми зобов'язані зробити все можливе для їхнього блага. Сьогодні ми виявляємо справжню силу нашого народу – силу єдності та солідарності.

Український народ бореться за мир, за справедливість, за майбутнє. Згадаймо про подвиги тих, хто віддав життя, захищаючи свою землю, і продовжуймо діяти разом, щоб допомогти країні вистояти й побудувати мирне майбутнє для всіх громадян, наших дітей та нових поколінь.

Артур Загривий, голова Звягельської районної ради